Σημαντική Δωρεά από το ΙΣΝ προς τo Robin Hood Στηρίζει Εκείνους που Φροντίζουν τους πιο Ευάλωτους

14 Ιαν, 2021
Ηγούνται οργανισμών που βοηθούν τους νέους να επιστρέψουν στην εκπαίδευση αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους ή που στηρίζουν μέλη από περιθωριοποιημένες κοινότητες της Νέας Υόρκης στην προσπάθειά τους να βρουν αξιόλογες ευκαιρίες απασχόλησης.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα ηγετών που επιλέχθηκαν για να λάβουν υποστήριξη από το Robin Hood’s Power Fund. Σκοπός του Fund είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, μέσα από την ενίσχυση ανθρώπων που προέρχονται από μειονοτικές ομάδες και ηγούνται κοινωφελών οργανισμών και οι οποίοι έχουν τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική εμπειρία να κάνουν τη διαφορά.

Γνωρίστε την ομάδα των Power Fund Leaders.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στήριξε με σημαντική δωρεά του το Power Fund, σε συνέχεια προϋπάρχουσας συνεργασίας του με τον οργανισμό. Η προγενέστερη υποστήριξη του ΙΣΝ περιλαμβάνει δύο καίριες δωρεές στο Robin Hood Relief Fund, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της COVID-19.

«Το Power Fund δημιουργεί σημαντικές αλλαγές, συμβάλλοντας στον μετασχηματισμό του μοντέλου της φιλανθρωπίας, με σκοπό να αναδείξει και να προωθήσει ηγετικές προσωπικότητες από κοινότητες μειονοτήτων, που για χρόνια δεν λάμβαναν την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Η πρώτη ομάδα ηγετών του Power Fund απαρτίζεται από ιδιαίτερα έμπειρους ανθρώπους, οι οποίοι επιδεικνύουν την απαραίτητη αφοσίωση για την αντιμετώπιση διαχρονικών κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε έναν από τους βασικούς υποστηρικτές για καθέναν από αυτούς τους πέντε οργανισμούς, μέσω του Robin’s Hood Power Fund».

Οι πρόσφατα επιλεγμένοι συμμετέχοντες στο Power Fund προστίθενται στους ηγέτες της πρώτης ομάδας, οι οποίοι διευθύνουν οργανισμούς στη Νέα Υόρκη που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην προσιτή στέγαση, προωθούν την υγεία μητέρων και παιδιών στο Μπρούκλιν, και προσπαθούν να ανοίξουν σε φοιτητές επαγγελματικούς δρόμους στον τομέα της τεχνολογίας.