Ίδρυση του SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ

10 Μαρ, 2018
Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη ενέκρινε με ψήφισμά του την ίδρυση του Stavros Niarchos Foundation (SNF) Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το SNF Agora Institute θα αποτελέσει ένα ακαδημαϊκό αλλά και δημόσιο φόρουμ, το οποίο, ακολουθώντας μία διεπιστημονική προσέγγιση, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της αποχής των πολιτών από τα κοινά και τις δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μίας υγιούς δημοκρατίας. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με δωρεά του, ύψους $150 εκατομμυρίων, την ίδρυση του SNF Agora Institute και τις δράσεις που θα αναπτύξει, αντλώντας έμπνευση από τη λειτουργία και φιλοσοφία της αρχαίας Αγοράς, η οποία αποτέλεσε την καρδιά της δημοκρατικής διακυβέρνησης της πολιτείας της Αθήνας και μία πρώτη εκδήλωση κοινωνικής συμμετοχικότητας.

Για να διαβάσετε το σχετικό ψήφισμα, πατήστε εδώ