Το Institute of Structural Engineers βραβεύει το ΚΠΙΣΝ

23 Νοε, 2016
Μία ακόμα διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αυτή τη φορά από το Institute of Structural Engineers, έναν φορέα που δραστηριοποιείται στην Μηχανική Κατασκευών και την δημόσια ασφάλεια των κτιρίων και εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία. Το ΚΠΙΣΝ τιμήθηκε με διάκριση στην κατηγορία ‘Arts or Entertainment structures’.

Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή σχολίασε:

«Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα εξαιρετικής κατασκευής δημιούργημα που αμέσως ξεχώρισε για την κριτική επιτροπή, λόγω της ‘θαρραλέας’ υλοποίησης πρωτοπόρων τεχνικών αλλά και τη χρήση ασυνήθιστων υλικών. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά, το κατασκευαστικό αριστούργημα, το στέγαστρο με τα φωτοβολταϊκά πανέλα που προσδίδει ηλεκτρική αυτονομία στα κτίρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Οι υψηλών προδιαγραφών αντισεισμικές τεχνικές, γοήτευσαν την κριτική επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα οι κοινωνικο-πολιτιστικές φιλοδοξίες ευθυγραμμίζονται με την παραδειγματική πιστοποίηση για τη βιωσιμότητά του».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.