Το Βιβλίο «Ο Πολιτικός Μηχανικός Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος» πλέον και σε Ψηφιακή Μορφή

11 Απρ, 2019
Ο πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος (1891-1973) είχε σχεδιάσει και επιβλέψει μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων στην Αθήνα. Το πλούσιο έργο, χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες και σχέδιά του συνθέτουν το σπάνιο υλικό που διέσωσε ο συλλέκτης Γιάννης Λάμπρου και στη συνέχεια παρέδωσε στη MONUMENTA για τη μελέτη και τεκμηρίωσή του, προκειμένου να πάρει τη μορφή έκδοσης.

Η έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την περίοδο των σπουδών και της θητείας του Ανδρέα Δρακόπουλου, ως στρατιωτικού μηχανικού, στην περιφέρεια της Ηπείρου, καθώς επίσης και υλικό παρουσίασης του συνόλου των οικοδομικών και τεχνικών έργων που είχε επιβλέψει από το 1912 έως το 1945.

Πλέον η έκδοση διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή και έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες από 100 φωτογραφίες.

O Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του πρωτοποριακού, για την εποχή του, έργου του Ιπποδρόμου στο Δέλτα Φαλήρου, στη θέση του οποίου μετά από χρόνια δημιουργήθηκε, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδoς και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας νέα πνοή στην περιοχή και ευρύτερα στην πόλη της Αθήνας.

Η έκδοση του βιβλίου υποστηρίχθηκε προσωπικά και σε ιδιωτική βάση από τον Πρόεδρο του ΙΣΝ και εγγονό του Ανδρέα Κ. Δρακόπουλου, ο οποίος και φέρει το όνομά του.