Συνέδριο «Αθήνα - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

20 Φεβ, 2019
Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη βράβευση της Αθήνας ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» πραγματοποιήθηκε συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων πόλεων καινοτομίας (iCapitals), καθώς και υποστηρικτών - συνεργατών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διεξήχθη σειρά ομιλιών και συζητήσεων. Στο πρώτο πάνελ με θέμα τις διεθνείς συνεργασίες της Αθήνας που συντόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης,  συμμετείχαν ομιλητές, όπως ο Patrick Child, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο James Anderson από το Bloomberg Philanthropies, εκπρόσωποι του Bloomberg Associates, του Rockefeller Foundation, καθώς και ο Πάνος Παπούλιας, Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει τον Δήμο Αθηναίων με δωρεά ύψους €10 εκατομμυρίων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας σειράς πρωτοβουλιών, όπως τα Ανοιχτά Σχολεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, το πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα, το Κέντρο Συντονισμού Μεταναστών και Προσφύγων. Τα καινοτόμα προγράμματα που συντόνισε η ΜΚΟ Athens Partnership που λειτουργεί ως συντονιστής σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συντέλεσαν στην ανάδειξη της Αθήνας σε νικήτρια του 1ου βραβείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018”.