Συνάντηση εκπροσώπων του ΙΣΝ με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα Stavros Niarchos Foundation Research Training Program in Clinical & Experimental Medicine του WHBA

22 Μαΐ, 2017
Την Παρασκευή 19 Μαΐου η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο εκπροσώπους του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοιατρικού Συλλόγου (WHBA –World Hellenic Biomedical Association) και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Stavros Niarchos Foundation Research Training Program in Clinical & Experimental Medicine (RTP-CEM), που υλοποιείται με δωρεά του ΙΣΝ.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να υποστηρίξει την προετοιμασία νέων Ελλήνων ιατρών και επιστημόνων για την απόκτηση ειδικότητας σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη εργαστηριακή ή/και κλινική εμπειρία που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικοί στην προσπάθειά τους για εξασφάλιση θέσεων κλινικής ειδίκευσης αρχικά στις ΗΠΑ και στο μέλλον και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κύριος Παυλόπουλος εξήρε το μακροχρόνιο έργο του οργανισμού και συνεχάρη το Ίδρυμα για την προσφορά του. Στη συνέχεια εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοιατρικού Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιστημονικό πρόγραμμα και τα επόμενα στάδια υλοποίησής του. Στη συνάντηση αυτή είχαν την τιμή να παραστούν εκ μέρους του Ιδρύματος, ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Καθάριος και Πάνος Βαζαίος, εκπρόσωποι του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών του ΙΣΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά, πατήστε εδώ