Εθνικός Κήρυκας: Ένας Αιώνας Ιστορίας της Ελληνικής Ομογένειας σε Ψηφιακή Μορφή

05 Μαρ, 2019
Η εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, με τίτλο «Εθνικός Κήρυκας», κυκλοφορεί από τις 2 Απριλίου του 1915, συμβάλλοντας για έναν αιώνα στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας.
Στις περισσότερες από ένα εκατομμύριο σελίδες του αρχείου του έχουν καταγραφεί οι σημαντικότεροι σταθμοί της ιστορίας του απόδημου Ελληνισμού, από την εποχή της μετανάστευσης Ελλήνων στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα - προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο - μέχρι και σήμερα.

Αναγνωρίζοντας το ιστορικής σημασίας αρχείο του Εθνικού Κήρυκα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενέκρινε δωρεά για την ψηφιοποίησή του, με σκοπό τη διαφύλαξη και την εξασφάλιση της πρόσβασης σε αυτό, από τις επόμενες γενιές.

Σε σχετικό άρθρο, ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Αντώνης Διαματάρης αναφέρει: «Χάρη στη γενναιοδωρία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Ιστορία της Ομογένειας θα διασωθεί στο διηνεκές. Εκφράζω λοιπόν την ευγνωμοσύνη μου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ιδιαίτερα στον πρόεδρό του κ. Ανδρέα Δρακόπουλο για την χρηματοδότηση αυτού του έργου».

Μπορείτε, εάν θέλετε, να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ.