Επίσκεψη του Προέδρου της Βολιβίας στο ΚΠΙΣΝ

15 Μαρ, 2019
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και απηύθυνε ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε προς τιμήν του η ελληνική κυβέρνηση.

Τον Πρόεδρο της Βολιβίας υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΠΙΣΝ.

Ως αστικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό τοπόσημο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, το ΚΠΙΣΝ έχει υποδεχτεί Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρώπης αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής που έχει λάβει το ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη και ομιλία του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε το πρώτο ταξίδι του Προέδρου των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, και την τελευταία επίσημη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων, για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών του εξόδων.