Εγκαίνια του νέου σαρωτή 4D στο Centre Antoine Lacassagne

24 Φεβ, 2017
Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, το Centre Antoine Lacassagne –το σημαντικό ογκολογικό κέντρο στη Νίκαια της Γαλλίας– εγκαινίασε τον ολοκαίνουριο σαρωτή 4D, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο νέος εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται από έως και 250 ασθενείς ανά έτος, και θα είναι επίσης διαθέσιμος για τους ερευνητές. Το Centre Antoine Lacassagne νοσηλεύει 5.600 ασθενείς κάθε χρόνο, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αντικαρκινικά κέντρα στην περιοχή. Ο συγκεκριμένος σαρωτής 4D θα προσφέρει τις τελευταίες καινοτομίες στους ασθενείς, οι οποίοι θα ωφεληθούν από τις κορυφαίες υπηρεσίες περίθαλψης μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας αιχμής. Επιπλέον, ο νέος εξοπλισμός έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά τις πρόσφατες εγκαταστάσεις του Κέντρου, για την θεραπεία με ακτίνα πρωτονίων υψηλής ενέργειας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν περίπου 50 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της τοπικής ιατρικής κοινότητας, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο Joël Guigay, Διευθυντής του Κέντρου, έκανε μία σύντομη δήλωση σχετικά με τα οφέλη της θεραπείας πρωτονίων και το ρόλο του σαρωτή 4D στην ιατρική διαδικασία. Εκ μέρους του ΙΣΝ, μίλησε η διαχειρίστρια δωρεών , Sandra Tosello.