Το Πρόγραμμα SNF Paideia του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Aνακοίνωσε την Πρώτη Τάξη Υποτρόφων
21 Μαΐου 2020

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επέλεξε είκοσι πρωτοετείς, από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, που θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα Υποτρόφων του προγράμματος SNF Paideia.

Μέσα από μαθήματα, δραστηριότητες εντός και εκτός του προγράμματος σπουδών, και πρακτική άσκηση, οι Υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν ουσιαστικά την προσωπική και ακαδημαϊκή τους ζωή με τον ρόλο τους ως μέλη της κοινωνίας. Θα καλλιεργήσουν συνήθειες που θα τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν ως ενεργοί πολίτες σε έναν διάλογο που γεφυρώνει τις πολιτιστικές διαφορές. Η ομάδα Υποτρόφων αποτελείται από έναν χειροτονημένο Βουδιστή μοναχό από την Ουάσιγκτον, έναν επίδοξο επιστήμονα βιοηθικής από την Ιαπωνία και έναν ακτιβιστή για το κλίμα από την Ελλάδα. Οι Υπότροφοι θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα ως δευτεροετείς.

Τον Μάρτιο 2019, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε δωρεά ύψους $6 εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για την εκπαίδευση φοιτητών, με σκοπό να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένους πολίτες. Μέσω της δωρεάς, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα SNF Paideia που αντλεί έμπνευση από τη σημασία της αρχαίας ελληνικής λέξης παιδεία (=καλλιέργεια της προσωπικότητας ενός ανθρώπου σε όλους τους τομείς).