Το Κέντρο Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο UCLA Ανακοίνωσε Νέα Καλλιτεχνική Δωρεά

11 Φεβ, 2019
Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο UCLA ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου επιχορήγησης για την παρουσίαση έργων τέχνης που σχετίζονται με την Ελλάδα.
Το κεφάλαιο επιχορήγησης για τις Τέχνες Peter J. and Caroline B. Caloyeras πρόκειται να υποστηρίξει παραστάσεις μουσικής και θεάτρου με αναφορά στην Ελλάδα, καθώς και συζητήσεις με εμπειρογνώμονες, με θέμα την ελληνική τέχνη, την ιστορία και αρχαιολογία. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται χάρη στη νέα δωρεά, έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο εκδηλώσεων, που κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου περιλάμβανε ομιλητές, όπως τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης, μία Κύπρια «Κυνηγό Εικόνων» η οποία εντόπιζε κλοπιμαίους θησαυρούς, και τον ανθρωπολόγο Michael Herzfeld, ο οποίος έδωσε επίσης τη φετινή διάλεξη ΙΣΝ στο Yale.

Το 2017, το ΙΣΝ με δωρεά ύψους $5 εκατομμυρίων θεσμοθέτησε ένα μόνιμο, άνευ περιορισμών προίκισμα για το Κέντρο Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού στο UCLA (University of California, Los Angeles). Το Κέντρο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως ακαδημαϊκός και πολιτισμικός χώρος συνάντησης, ξεπερνώντας τα όρια του Πανεπιστημίου για να προσεγγίσει την ελληνική κοινότητα της Νότιας Καλιφόρνιας.