03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 / Συνέντευξη Τύπου για την Ανακοίνωση Νέας Δωρεάς του ΙΣΝ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) διοργάνωσαν Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση μίας νέας σημαντικής δωρεάς για την υποστήριξη της ΕΛΣ.

Η εν λόγω δωρεά έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά δωρεών που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν για την υποστήριξη του έργου της ΕΛΣ. Συγκεκριμένα, ήδη πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), της μεγαλύτερης μεμονωμένης δωρεάς του ΙΣΝ, το ΙΣΝ έχει πραγματοποιήσει δωρεές για την υποστήριξη παραστάσεων της ΕΛΣ, ανοιχτών προς το κοινό, σε απρόσμενους χώρους, μέσω του προγράμματος «Όπερα της Βαλίτσας». Μετά την επίσημη παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΣΝ συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το έργο της ΕΛΣ, με δωρεά ύψους €5 εκατομμυρίων, συμβάλλοντας στην ομαλή μετάβασή της στις νέες εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ. Επιπλέον, το ΙΣΝ στηρίζει με ιδρυτική δωρεά την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ενισχύοντας το σύνολο του προγραμματισμού της, καθώς και τις πολλές και διαρκώς αυξανόμενες πρωτοβουλίες του τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.