Τον Φεβρουάριο του 2016, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μετακομίζει στη μόνιμη θέση του
06 Νοεμβρίου 2015

Από τον Φεβρουάριο του 2016, το Κέντρο Επισκεπτών (KE) μεταφέρει τις δραστηριότητές του από το κτίριο της Εσπλανάδας, στο κτίριο που θα στεγάσει μόνιμα το κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών, στο βορειοανατολικό τμήμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Σχεδιασμένο από τον Ρέντσο Πιάνο, όπως και το σύνολο του ΚΠΙΣΝ, το νέο Κέντρο Επισκεπτών θα  προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να δει το εργοτάξιο –για όσο ακόμη το έργο είναι υπό κατασκευή- από μία νέα, συναρπαστική οπτική γωνία, καθώς σε λίγα μόνο μέτρα αναπτύσσονται ορισμένα από  τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του έργου, όπως το Πάρκο, το Υδάτινο κανάλι, το πράσινο δώμα της Βιβλιοθήκης και το ενεργειακό στέγαστρο.

Το νέο Κέντρο Επισκεπτών θα εξακολουθήσει να προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής, καθώς και για την αποστολή του ΚΠΙΣΝ. Το ΚΕ θα συνεχίσει επίσης να φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια πρώτη γεύση της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία.